Submenu

Schets F

22-04-2024
135 keer bekeken 4 reacties

Lees hier meer over Schets F en reageer! Wat zijn volgens u de voor- en nadelen van deze schets? Reageren kan van 13 mei tot en met 2 juni 2024.

Introductie
In september 2023 hebben we voor de herontwikkeling van C. Krammlaan 2-10 een aantal schetsen aan de buurt getoond, waarna we in januari 2024 één specifieke schets met de buurt hebben besproken. De ontwikkelaar is vervolgens verder gaan schetsen aan mogelijkheden voor de toekomst van deze plek en om te onderzoeken of de kantoorruimte op andere manieren verdeeld kan worden over het gebouw. Deze vraag komt voort uit het participatieproces, waarin mensen twijfelden over de sociale veiligheid in de avond bij het hoogte-accent met vier verdiepingen kantoren.

Dit onderzoek heeft geresulteerd in drie nieuwe schetsen. Met de peiling op deze projectwebsite leggen we de reeds besproken schets én drie nieuwe schetsen aan u voor. We zijn benieuwd wat u voor- en nadelen van iedere schets vindt. Wij gebruiken uw reactie bij het opstellen van de bouwenvelop. Wij vragen u dus niet een stem uit te brengen op één schets, maar om juist feedback te geven op iedere variant. Mogelijk leidt dit tot een combinatie van goede dingen uit de verschillende schetsen. We streven ernaar om de bouwenvelop nog voor de zomer met u te delen. U kunt reageren van 13 mei tot en met 2 juni.

Belangrijkste aandachtspunten in Schets F:

Onderwerp

Beschrijving van de situatie in deze schets

Aantal bouwlagen en uiterlijk bebouwing

Het hoogteaccent bestaat uit negen bouwlagen, waar getrapt naartoe gewerkt wordt vanaf drie bouwlagen bij de Mr Tripkade.

Aantal vierkante meters kantoorruimte (BVO)

Ca. 1580m2

Verdeling van de kantoren over de gebouwen

Kantoren bevinden zich in het hoogteaccent, aan de Krammlaan en aan de spoorzijde. De onderste verdiepingen worden gevuld met kantoorruimtes.

Type woningen

Sociale huurwoningen, woningen uit het segment middenhuur en betaalbare koop en appartementen in de vrije sector

Woonprogramma

Voldoet niet aan de eisen van de gemeente. Het percentage sociale huurwoningen ligt lager dan gewenst, maar wordt gecompenseerd door extra woningen in het segment middenhuur/goedkope koop. Hiermee is toch nog 85% van de woningen betaalbaar. Er is een optie om enkele woningen in het hoogteaccent te wijzigen in sociale huur.

Sociale veiligheid

Door de kantoorruitmes op de laagste verdiepingen zijn er in de avonduren weinig ogen op straat, zowel aan de kant van de Krammlaan als aan de spoorzijde. Wel is het aantal verdiepingen kantoorruimtes in het hoogteaccent minder, waardoor de appartementen in het hoogteaccent beter oog op de straat hebben.

 

Afbeeldingen

Waarderen

Registreren

Reageren

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

4  reacties

MJ

13-05-24 om 13:09

Dit ontwerp vind ik overweldigend. Het is erg aanwezig in de omgeving (zicht vanaf mr tripkade). De kantoren op de onderste lagen zorgen voor afstand tussen bewoners en straat, waardoor mensen zich misschien minder betrokken voelen bij de omgeving.

DRB

14-05-24 om 8:43

Ik vind dit ontwerp het architectonisch het mooist. Maar qua indeling niet wenselijk. Liever meer woningen op de begane grond aan de Krammlaan en kantoren clusteren in de toren. 

FtK

14-05-24 om 11:58

Dit ontwerp ziet er architectonisch iets fraaier uit ende toren oogt iets lager. Maar waarschijnlijk is het zicht vanaf de Mr. Tripkade toch wel een erg massief geheel. Bij voorkeur (stads-)woningen op de beganegrond (straatniveau), zeker aan de Krammlaan. De kantoren bij voorkeur concentreren in de toren, maar wellicht ook de onderste bouwlagen van de toren voor bewoning aanwenden.

In alle schetsen blijft het realiseren van voldoende parkeergelegenheid (bij voorkeur op eigen terrein) een zorg- en aandachtspunt!

Direct omwonende

14-05-24 om 13:59

Geen ogen op de begane grond is qua sociale veiligheid niet wenselijk. Dit is de schets met de minste hoogte (alsnog veel te hoog aangezien huidige pand 3 hoog is). Deze schets aanpassen met woningen op de begane grond onder de rode en gele woningen. 

Cookie-instellingen