Submenu

Schets D

22-04-2024
191 keer bekeken 6 reacties

Lees hier meer over Schets D en reageer! Wat zijn volgens u de voor- en nadelen van deze schets? Reageren kan van 13 mei tot en met 2 juni 2024.

Introductie
In september 2023 hebben we voor de herontwikkeling van C. Krammlaan 2-10 een aantal schetsen aan de buurt getoond, waarna we in januari 2024 één specifieke schets met de buurt hebben besproken. De ontwikkelaar is vervolgens verder gaan schetsen aan mogelijkheden voor de toekomst van deze plek en om te onderzoeken of de kantoorruimte op andere manieren verdeeld kan worden over het gebouw. Deze vraag komt voort uit het participatieproces, waarin mensen twijfelden over de sociale veiligheid in de avond bij het hoogte-accent met vier verdiepingen kantoren.

Dit onderzoek heeft geresulteerd in drie nieuwe schetsen. Met de peiling op deze projectwebsite leggen we de reeds besproken schets én drie nieuwe schetsen aan u voor. We zijn benieuwd wat u voor- en nadelen van iedere schets vindt. Wij gebruiken uw reactie bij het opstellen van de bouwenvelop. Wij vragen u dus niet een stem uit te brengen op één schets, maar om juist feedback te geven op iedere variant. Mogelijk leidt dit tot een combinatie van goede dingen uit de verschillende schetsen. We streven ernaar om de bouwenvelop nog voor de zomer met u te delen. U kunt reageren van 13 mei tot en met 2 juni.

Belangrijkste aandachtspunten in Schets D:

Onderwerp

Beschrijving van de situatie in deze schets

Aantal bouwlagen en uiterlijk bebouwing

Het hoogteaccent bestaat uit tien bouwlagen. Aan de spoorzijde hebben we één getrapte vorm opgenomen waardoor de bebouwing aan de Mr Tripkade iets lager is.

Aantal vierkante meters kantoorruimte (BVO)

Circa 1465m2

Verdeling van de kantoren over de gebouwen

Kantoren bevinden zich in vier verdiepingen van het hoogteaccent  

Type woningen

Sociale huurwoningen, woningen uit het segment middenhuur en betaalbare koop, stadswoningen (gezinswoningen met meerdere verdiepingen)

Woonprogramma

Voldoet aan de eisen van de gemeente. Meer dan 40% van de woningen is sociale huur en nog eens 30% is middenhuur/goedkoop. Hiermee is 75% van de woningen betaalbaar.

Sociale veiligheid

De stadswoningen aan de Krammlaan zorgen voor ogen op straat en de appartementen aan de spoorzijde zorgen voor ogen over de groenstrook tussen het gebouw en het spoor.

Afbeeldingen

Waarderen

Registreren

Reageren

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

6  reacties

Bewoner Tripkade

13-05-24 om 20:57

* Toren te hoog, beperken tot 6 lagen

* Kantoorruimte inleveren ten faveure van sociale huurwoningen

DRB

14-05-24 om 8:49

Liever geen kantoren op de begane grond. Er moet meer plek zijn voor stadswoningen. Toren aan de hoge kant. 

FtK

14-05-24 om 11:35

De toren oogt behoorlijk massief. Bij voorkeur (stads-)woningen op de beganegrond (straatniveau), zeker aan de Krammlaan.

FtK

14-05-24 om 11:41

De toren oogt nog steeds behoorlijk massief. Bij voorkeur (stads-)woningen op de beganegrond (straatniveau), zeker aan de Krammlaan. En de kantoren concentreren in de toren.

 

John

14-05-24 om 12:10

Dit ontwerp oogt zwaarder en past minder in de omgeving dan schets D. Ik vind de toren wel hoog.

Direct omwonende

14-05-24 om 13:49

Geen bewoning op de begane grond wat zal resulteren in een hoop overlast en onveilige situaties. 

Cookie-instellingen