Submenu

Voormalige Margarinefabriek Upfield in handen van VORM

02-12-2022

VORM heeft de ambitie het nu nog afgesloten terrein te transformeren tot woon-, werk- en beleefplek met circa 1000 woningen aan het water die de skyline van Rotterdam gaat verrijken. BRON: VORM.NL

Na het vertrek van Upfield verandert VORM het terrein van de margarinefabriek in een woongebied waar straks 2000 mensen een thuis vinden. De historische waarde van het gebied blijft behouden en voelbaar, vertelt Marc Vriens, Ontwikkelmanager bij VORM: “De monumentale uitstraling blijft, maar het gebied wordt uitgebreid met circa duizend woningen en tienduizend vierkante meter voor werkfuncties en voorzieningen. Zo bouwen we verder aan de geschiedenis die Rotterdam maakt tot wat de stad nu is: een wereldstad waar zich voortdurend nieuwe kansen voordoen.”

Ruimte voor iedereen

Het nieuwe gebied krijgt “De Kaai” als naam mee. Een toekomstig levendig gebied op een markante locatie, die bol staat van de energie. Een buurt waar ruimte is voor iedereen: starters, doorstromers, jongeren, ouderen en gezinnen. Er worden sociale- en middenhuur woningen en diverse koopwoningen gerealiseerd. Minimaal de helft van de woningen wordt betaalbaar “We willen een buurt waar iedereen blij mee is. Geen anonieme woontorens, maar juist een buurt met samenhang en structuur. Met balans tussen ruimte voor jezelf en gedeelde ruimte.”, aldus Vriens.

Participatie omwonenden

Om tot het allerbeste plan te komen, zijn de eerste gesprekken met buurtbewoners gevoerd. Zo wil VORM de buurt beter leren kennen. Tegelijkertijd is de ontwikkelaar bezig met een programmering van de tijdelijke fase. Begin februari 2023 organiseert VORM een kick-off event als start van de participatie en placemaking. Buurtbewoners en andere belangstellenden worden uitgenodigd om kennis te maken met het gebied, de ontwikkeling en ons team. "Na meer dan 100 jaar openen wij de poorten, om vanaf dit moment met elkaar te bouwen aan de toekomst van het Margarineterrein."

 

Bron: vorm.nl 

Cookie-instellingen