Submenu

Stedenbouwkundig Plan bijna klaar, eerste fase participatie afgerond

26-07-2023

Voor de presentatie op 31 mei hebben we alle opgehaalde wensen, zorgen en ideeën zorgvuldig bekeken. In de schets van de toekomst is te zien hoe ieders inbreng en onze plannen samenkomen. Na de zomer dienen we het stedenbouwkundig plan in bij de gemeente en gaat de bestemmingsplanprocedure lopen.

OPBRENGST PARTICIPATIEPROCES, WAT NU?

Voor de presentatie op 31 mei hebben we alle wensen, zorgen en ideeën uit de omgeving zorgvuldig bekeken. De schets van de toekomst laat zien hoe jullie inbreng en onze plannen samenkomen. Niet alles kon nu een plek krijgen, wat betekent dat er nog een aantal zaken op het verlanglijstje voor het vervolg staan!

Maar: het participatieproces is natuurlijk nog niet klaar! In het najaar organiseren we weer nieuwe participatiemomenten, want dan staat het ontwerp van de gebouwen op de planning. Hierover later meer.

Zien wat we allemaal gedaan hebben met en voor de buurt? Kijk dan de aftermovie van het participatieproces!

AFRONDING STEDENBOUWKUNDIG PLAN

Na de zomer dienen we het stedenbouwkundig plan in bij de gemeente en gaat de bestemmingsplanprocedure lopen. Wat houdt dit precies in? Een stedenbouwkundig plan is een document waarin we aan de gemeente uitleggen wat onze plannen zijn. We staan in het document stil bij allerlei onderwerpen en vertellen hoe De Kaai eruit zal komen te zien, op verschillende aspecten (bijv. aantallen woningen, waar de gebouwen precies komen, hoe de buitenruimte eruit komt te zien, en nog veel meer).

Dit document is nodig voor de bestemmingsplanwijziging bij de gemeente. Deze wijziging is nodig omdat er op het terrein volgens de gemeentelijke documenten nu bijvoorbeeld nog niet gewoond mag worden. Omdat we in de toekomst wel graag woningen (en andere functies) willen op De Kaai, moeten de gemeentelijke documenten gewijzigd worden.

Cookie-instellingen