Submenu

op de kaai met Sarina

14-11-2023

‘De Kaai kan een plek worden die voor heel Rotterdam van belang is’

Sarina van la Parra - Sociaal ondernemer - 32 jaar - moeder van 4 kinderen

1. Wat betekent de buurt voor jou?

Ik was de eerste huurder op De Kaai, wat ik heel bijzonder vond. Ik zag hier goede kansen voor sociaal ondernemerschap. Bij mijn organisatie KnowledgXY coachen we jongeren die om de een of andere reden buiten het schoolsysteem vallen. We begeleiden ze met leren of werken, helpen ze bij het opstarten van een eigen bedrijf of organiseren arbeidsmatige dagbesteding voor ze. We hebben onder meer een drukkerij, beautysalon en barbershop waar jongeren de nodige praktijkervaring kunnen opdoen.

2. Wat is je droom voor De Kaai?

Mijn droom is dat we vanuit tijdelijkheid hier straks een permanente plek vinden. Ook hoop ik dat op De Kaai meer ondernemers komen die social impact willen genereren. Het is mijn ideaal dat de sociaal-maatschappelijke functie hier wordt verankerd. Als wij jonge mensen hier helpen veilig te groeien en hun doel te bereiken, dan wordt De Kaai een plek die voor heel Rotterdam van belang is. En als we ze goed laten landen in de maatschappij kunnen deze jongeren later in onze voetsporen treden en volgende generaties helpen.

3. Wat is je favoriete plek?

Mijn persoonlijke hotspot is het plekje aan de kade voor de Optopper. Dat is de compacte modelwoning om op onbenutte daken te plaatsen en die pal voor het Poortgebouw staat. Je ziet de rivier, hoort de deining van het water. Meer bankjes daar - zodat er meer mensen kunnen genieten van de Maas, het uitzicht en de rust – zou fijn zijn.

 

 

Cookie-instellingen