Submenu

Coalitie De Esch ondertekent intentieovereenkomst voor gebiedsontwikkeling van De Esch in Rotterdam

12-02-2024

Een brede coalitie van diverse partijen ondertekenden op 23 november 2023 een intentieovereenkomst voor de Gebiedsontwikkeling van De Esch. Vanuit ieders expertise, enthousiasme en urgentie om de leefbaarheid van De Esch te versterken, is er een bijzondere samenwerking ontstaan.

Rotterdam, 12 februari 2024 - Een brede coalitie met NLV (voorheen MN Dutch Real Estate), Vesteda, Achmea Real Estate, Bakkers Hommen, Bluehouse, TBI-onderneming ERA Contour, Stebru, Echo Urban Design, Kraaijvanger Architects en Woonstad Rotterdam ondertekenden op 23 november 2023 een intentieovereenkomst voor de Gebiedsontwikkeling van De Esch. Vanuit ieders expertise, enthousiasme en urgentie om de leefbaarheid van De Esch te versterken, is er een bijzondere samenwerking ontstaan, tussen beleggers, woningcorporatie(s) en institutionele eigenaren van o.a. het winkelcentrum en ontwikkelaars.

Zoiets kan alleen van de grond komen door slimme samenwerkingen aan te gaan en in vertrouwen met elkaar te werken. Om dit voor elkaar te boksen is de samenwerking bezegeld met een intentieovereenkomst waarbij partijen een lange termijn samenwerking aan gaan voor het gebied. “Ik ben trots dat we met zoveel verschillende partijen mogen werken aan een plek in Rotterdam die veel potentie heeft. Netwerkorganisaties zijn nodig om dit soort grootschalige gebieden integraal te (her)ontwikkelen We willen actief en continu met alle stakeholders werken aan de leefbaarheid in De Esch, want we zijn er om te blijven”, laat Koen de Boo, voorzitter van de Coalitie, weten.

Nieuw samenwerkingsverband
Complexe gebiedsontwikkelingen vragen om nieuwe samenwerkingsverbanden: ‘samen verder durven kijken om de juiste dingen te doen’. Dat is precies wat er nodig is in de Rotterdamse wijk De Esch en daarom heeft meer dan 85% van alle institutionele eigenaren zich verenigd in Coalitie De Esch.

Unieke kwaliteiten
Inwoners van De Esch zijn trots op de unieke kwaliteiten die de wijk bezit. De Esch is prachtig gelegen aan de Maas, er is veel rust en ruimte en er zijn allerlei bijzondere plekken in de wijk (zoals het oudste stadspark, de waterreservoirs, en de natuurpolder). Maar er zijn ook uitdagingen. De openbare ruimte vereist aandacht, de bevolking vergrijst en mede daardoor, neemt het aantal voorzieningen in de wijk af.

Versterken van de wijk
Coalitie De Esch gelooft dat er zaken in De Esch moeten veranderen om ervoor te zorgen dat De Esch hetzelfde blijft. Het is belangrijk om nu de wijk te versterken, zodat het bijzondere gevoel van De Esch ook aan volgende generaties wordt overgedragen. Daar wil de Coalitie samen met de wijk aan gaan bouwen. 

Meer informatie over De Esch is te vinden op www.coalitiedeesch.nl. Hier vind je het laatste nieuws en de kernwaarden die de Coalitie samen met het Buurtcollectief formuleerde voor het gebied. Wil je op de hoogte blijven, dan is het mogelijk om je in te schrijven voor de nieuwsbrief.

 

Cookie-instellingen