Submenu

2023: Werken aan een visie voor De Esch

04-05-2023

De samenwerking tussen de Coalitie en het Buurtcollectief in de participatie rondom De Esch beviel goed. Daarom zijn we ook samen verder gaan praten over de toekomst van De Esch.

Sportclubs en volkstuinen werden door ons uitgenodigd om in een ‘Toekomstraad’ de kernwaarden te vertalen naar een toekomstvisie voor De Esch. We ontwikkelden eigen ideeën om de vraagstukken van de gemeente in te vullen. Zo kregen we meer grip op de kwesties die de gemeente onderzocht en kwamen we dichter bij elkaar met een gedeelde visie.

Op 17 november 2022 hielden we de eerste brede bewonersavond om onze eerste bevindingen met de buurt te bespreken. Dit was de eerste keer sinds het kernwaarden traject in 2020 dat bewoners weer over planvorming voor De Esch konden meepraten. Deze eerste avond bespraken we plekken waar er mogelijk woningen konden worden toegevoegd.

Op 30 maart werd een tweede  avond georganiseerd. Op deze avond gingen we in op verschillende doelgroepen die we op De Esch zien: gezinnen, ouderen en studenten. Welke behoefte hebben zij en waar zouden ze dan het beste kunnen wonen.

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen