Submenu

2020-2021: Kernwaardentraject

04-05-2023

In 2020 organiseerde het Buurtcollectief De Esch, in samenwerking met de Wijkraad Kralingen, het ‘Kernwaardentraject’. Onder leiding van gespreksleider Robbert de Vrieze en Lot Mertens werden zes avonden georganiseerd over verschillende thema’s die belangrijk zijn voor De Esch.

Het traject werd afgetrapt met een fotowedstrijd. Zo’n 40 foto’s van de mooiste plekken van De Esch werden ingezonden. Daaruit bleek al duidelijk wat een diverse wijk De Esch is. De inzendingen verschillen van het zicht op de skyline van Rotterdam tot de polder De Esch, en van het strandje tot de gezelligheid rondom de watertoren.

Op de zes avonden zijn presentaties gegeven door experts over groen, wonen, verkeer, voorzieningen. De bewoners komen aan het woord via digitale polls, break-out sessies en plenaire discussies.

Het traject resulteerde in vijf kernwaarden voor De Esch. De bewoners, het consortium en de wijkraad hebben gezamenlijk deze kernwaarden aangeboden aan wethouder Vermeij van participatie en wijkraden.

De verslagen van de zes avonden kunt u terugvinden op de downloadspagina. De kernwaarden van De Esch vindt u op deze pagina.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen