Hoofdmenu
Submenu

Grote opkomst bij informatiebijeenkomst over de Badhuisweg 4 in Scheveningen

Bibi Allessie 12-06-2023 288 keer bekeken 2 reacties

De grote opkomst bij de bijeenkomst over de Badhuisweg 4 te Scheveningen maakte de betrokkenheid van de omwonenden en andere betrokkenen zichtbaar. Gedurende de avond lieten de aanwezigen zich informeren over het voorgenomen initiatief en kregen zij de mogelijkheid om hun stem te laten horen.

De gemeente presenteerde de voorlopige randvoorwaarden voor de ontwikkeling aan de Badhuisweg 4 en besprak thema's als bouwmassa, verkeer, parkeren en duurzaamheid. Ontwikkelaar Myb/TenBrinke deelde de eerste ideeën over de omvang en uitstraling van het initiatief. Omwonenden en andere belangstellenden gaven aan dat ze het belangrijk vonden dat de voorgenomen ontwikkeling goed past bij de omgeving. Hiervoor werd verwezen naar de klassieke/typische Scheveningse bouw en naar bestaande gebouwen zoals Esseline en Neptunus. 

Veel omwonenden gaven aan dat zij blij waren dat de voorgenomen ontwikkeling voor het  kavel eindelijk concreet begint te worden omdat het terrein al een lange tijd braak ligt. Ook zijn verschillende zorgen geuit zoals de omvang en hoogte van het gebouw, het aantal woningen, de bezonning, de parkeerdruk in de omgeving en de in- en uitgang van de voorgenomen parkeergarage. 

Daarnaast gaf een aantal bezoekers aan dat ze graag meer groen wil zien bij de toekomstige ontwikkeling en kleine voorzieningen zoals een speeltuin of een koffiezaak. Tegelijk was er ook een groep omwonenden die graag ziet dat juist de rust behouden blijft in de buurt. 

De informatiebijeenkomst was het begin van het participatieproces voor de voorgenomen ontwikkeling aan de Badhuisweg 4 te Scheveningen. Er komen nog verschillende momenten aan waarbij omwonenden en andere betrokkenen hun mening kunnen delen. Zo worden er “thematafels” georganiseerd waarbij we met een kleinere groep dieper ingaan op belangrijke thema’s als ‘omvang & uitstraling’ van het woongebouw en ‘verkeer & parkeren’. Ook is er een vragenlijst waarbij u uw mening kunt geven.

Kon u woensdag 31 mei jl. niet bij de informatiebijeenkomst zijn in het Kurhaus? Onder de knop downloads ziet u de informatiepanelen van de gemeente en van Myb/TenBrinke. Heeft u nog vragen? Laat dan hieronder een reactie achter.

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Sandro Bruti

03-07-23 om 8:20

Goedenmorgen, ik heb me vorige week aangemeld voor de bijeenkomst van morgen maar nog geen bevestiging ontvangen wilt u het voor de zekerheid even checken aub bij voorbaat dank Sandro Bruti

pieter

03-07-23 om 10:41

Ik kan mij nog nergens inschrijven voor de inspaarkavond. Wel een vragenlijst, maar geen bevestiging of antwoord.

Cookie-instellingen